Відео

Якісні реакції на органічні речовини 

(ідею запозичено з сайту himikkozirev.ucoz.ua)

Якісна реакція на глюкозу з купрум (ІІ) гідроксидом
Якісна реакція на ненасичені вуглеводні (етилен) з калій перманганатом
Якісна реакція на бензол з нітратною кислотою
Якісна реакція на толуол з калій перманганатом (у порівнянні з бензолом)
Якісна реакція на галогенопохідні алканів (проба Бельштейна)
Якісна реакція на первинні насичені одноатомні спирти (етанол). Йодоформна реакція
Якісна реакція на первинні насичені одноатомні спирти (етанол). Реакція з хромовою сумішшю
Проба Лукаса використовується для визначення будови спирту, а саме належності його до первинних, вторинних чи третинних спиртів. (Для третинних спиртів спостерігається швидке помутніння розчину, для вторинних - через 4-5 хвилин, первинні при кімнатній температурі не реагують)
Якісна реакція на багатоатомні спирти (гліцерин) з свіжоприготовленим купрум (ІІ) гідроксидом
Якісна реакція на фенол. Взаємодія з ферум (ІІІ) хлоридом 
Якісна реакція на ненасичені вуглеводні (етилен) з бромною водою
Якісна реакція на фенол. Взаємодія з бромною водою
Якісна реакція на альдегіди. Взаємодія з купрум (ІІ) гідроксидом
Якісна реакція на альдегіди (і глюкозу). Взаємодія з амоніачним розчином аргентум (І) оксиду (реактив Толленса)
Якісна реакція на глюкозу. Взаємодія з купрум (ІІ) гідроксидом
Якісна реакція на крохмаль. Взаємодія крохмалю з йодом
Дія карбонових кислот (оцтової) на індикатори (метилоранж)
Якісна реакція на мурашину кислоту. Взаємодія з калій перманганатом
Якісна реакція на анілін. Взаємодія аніліну з хлорним вапном
Якісна реакція на білки (до складу яких входять ароматичні амінокислоти). Ксантопротеїнова реакція
Якісна реакція на білок. Біуретова реакція
Хімічна природа простих білків. Нінгідринова реакція на α-аміногрупу

Немає коментарів:

Дописати коментар